- يكشنبه ۱۰ آذر ۹۸
- ۱۲:۳۸
۱. طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای مجلسی
مواد لازم(برای سه نفر) | |
فلفل دلمهای | سه عدد |
گوشت چرخ کرده | دویست گرم |
پیاز | یک عدد متوسط |
بادمجان | یک عدد |
تره، جعفری، گشنیز، شوید، نعناع، ترخون و مرزه ساطوری شده | از هرکدام یک قاشق غذا خوری |
پنیر پیتزا | صد گرم |
رب گوجه فرنگی | دو قاشق غذا خوری |
زرد چوبه | یک قاشق مربا خوری |
آب، نمک و فلفل | به اندازه کافی |
روغن | به میزان لازم |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۲ ساعت
دستور تهیه
- در قدم اول پیاز را ریز خرد کرده و در روغن کمی سرخ کنید، سپس گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
- پس از اینکه گوشت کمی تغییر رنگ داد زردچوبه، نمک، فلفل، رب گوجه فرنگی و ۲ قاشق آب به آن اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید.
- بادمجان را بشویید و پوست آن را بگیرید، سپس آن را نگینی خرد کرده و در یک تابه تمیز کمی سرخ کنید و سپس آن را به مواد گوشتی بیفزایید و تفت دهید.
- حرارت را کم کنید و ۵ دقیقه صبر کنید تا مواد به خرد یکدیگر بروند.
- پس از ۵ دقیقه سبزیهای ساطوری شده را اضافه کنید و هم بزنید و سپس حرارت را خاموش کنید.
- حال فلفل دلمهها را بشویید و سر آنها را ببرید.
- داخل فلفل دلمه را خالی کنید و درون فلفل را با مواد درست شده پر کنید و روی آن را پنیر پیتزا بریزید و فلفلهای پر شده را در یک ظرف پیرکس و یا سینی فر کنار هم بچینید.
- به اندازهی نیم سانت آب و رب مخلوط شده را در ظرف بریزید.
- فر را روشن کنید و روی حرارت ۱۸۰ درجهی سانتی گراد بگذارید و ظرف را به مدت ۲۰ دقیقه در فر بگذارید تا بپزد.
دلمه فلفل دلمه ای مجلسی شما آماده سرو است ... نوش جان ...
۲. طرز تهیه فلفل دلمه ای شکم پر روی گاز
مواد لازم (برای ۴ نفر) | |
سبزی دلمه (شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید، نعناع، ترخون و مرزه) | ۱۵۰ گرم |
فلفل دلمهای رنگی | ۴ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
برنج | ۱/۲ پیمانه |
پیاز داغ | ۱ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۱۵۰ گرم |
لپه پخته | ۱ پیمانه |
رب | ۲ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | یک قاشق چای خوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۲ ساعت
دستور تهیه
- ابتدا برنج را بشویید و آن را آبکش کنید تا نیم پز شود.
- لپه را بشویید و کامل بپزید. (بهتر است لپهها را از شب قبل خیس کنید)
- پیاز را خرد و نگینی کنید و در تابه با کمی روغن تفت دهید.
- پس از اینکه پیازها کمی سرخ شدند گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
- هنگامی که گوشتها تغییر رنگ دادند کمی زرد چوبه و نمک و فلفل به آن اضافه کنید.
- پس از کمی هم زدن، سبزی دلمه (ساطوری خرد شده) را به آن اضافه کنید و خوب مواد را با هم مخلوط کنید.
- پس از آن لپههای پخته شده و برنج نیم پز شده را اضافه کنید.
- در دقایق پایانی پیاز داغ را به مواد اضافه کنید.
- مواد را بچشید و نمک آن را اندازه کنید.
- حال فلفل دلمهها را بشویید و سر آن را ببرید. (سر فلفلها را دور نیندازید)
- داخل فلفل دلمه را خالی کنید و درونشان را با مواد درست شده پر کنید و سر بریده شده را روی آن قرار دهید و فلفلهای پر شده را در یک قابلمه کنار هم بچینید.
- حال به سراغ درست کردن سس دلمه بروید، برای سس دلمه دو قاشق غذاخوری رب را در کمی روغن سرخ کنید و کمی فلفل و یک قاشق سوپ خوری آبلیمو و یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یک سس یکدست حاصل شود.
- سپس آن را در قابلمه حاوی دلمه بریزید و روی حرارت کم بگذارید تا دلمهها بپزند.
پس از یک ساعت دلمه فلفل دلمه ای شما آمادهی سرو است ...
۳. طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای در فر
مواد لازم (برای ۴ نفر) | |
فلفل دلمهای رنگی متوسط | ۴ عدد |
کره | ۵۰ گرم |
ریحان خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
جعفری تازه خرد شده | ۱ قاشق غذاخوری |
پیاز متوسط | ۴ عدد |
شیر | ۴/۱ پیمانه |
پودر زعفران | ۴/۱ قاشق چایخوری |
سیب زمینی متوسط | ۴ عدد |
روغن مایع | ۳/۱ پیمانه |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
پنیر پیتزا | ۲۰۰ گرم |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
نمک، فلفل قرمز | به میزان لازم |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۲ ساعت
دستور پخت
- ابتدا سر فلفل دلمه را ببرید و داخل آن را خالی کنید، سپس یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و کمی نمک به آن بزنید، وقتی جوش آمد فلفلها را به مدت ۲ دقیقه در آب بگذارید تا کمی نرم شوند. سپس آنها را از آب خارج کنید و بر عکس بگذارید تا آب درونشان خالی شود.
- سیب زمینیها را بپزید، پوست آنها را بگیرید و له کنید.
- قارچها را بشویید و خرد کنید.
- پیاز را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید و کمی نمک و زرد چوبه به آن بزنید.
- سیب زمینیهای له شده را با شیر و کره به صورت پوره دربیاورید و به پیاز اضافه کنید.
- ریحان و جعفری را اضافه کنید.
- سپس قارچهای خرد شده را اضافه کنید.
- زعفران را اضافه کنید.
- نهایتا نیمی از پنیر پیتزا رنده شده را اضافه کنید و کمی هم بزنید تا یک دست شوند.
- حال داخل فلفلها را با این مواد پر کنید و روی آن کمی پنیر بریزید و در سینی فر کنار یکدیگر بچینید. (سینی فر را با روغن کمی چرب کنید)
- فر را روشن کنید و روی درجه ۱۸۰ درجه سانتی گراد بگذارید تا داغ شود، سپس سینی را به مدت ۲۰ دقیقه در فر بگذارید تا دلمه آماده شود.
نوش جان ...
۴. طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای با لپه
مواد لازم (برای ۴ نفر) | |
فلفل دلمهای | ۵ عدد |
برنج | یک پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
سبزی دلمه (گشنیز، نعناع و ترخون) | ۴ تا ۵ قاشق خرد شده |
پیاز | ۲ عدد |
لپه | نصف پیمانه |
رب | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زرد چوبه و روغن | به مقدار کافی |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۲ ساعت
دستور پخت
- ابتدا برنج را بشویید و آن را آبکش کنید تا نیم پز شود.
- لپه را بشویید و کامل بپزید. (بهتر است لپهها را از شب قبل خیس کنید)
- دو عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید.
- سپس گوشت چرخکرده را اضافه کنید و هنگامی که گوشتها تغییر رنگ دادند کمی زرد چوبه و نمک و فلفل به آن بزنید.
- پس از آن برنج نیم پز شده و لپه پخته شده را اضافه کنید.
- در پایان سبزی اضافه کنید و خوب مواد را با یکدیگر مخلوط کنید.
- حال فلفل دلمهها را بشویید و سر آن را ببرید. (سر فلفلها را دور نیندازید)
- داخل فلفل دلمه را خالی کنید و درون فلفل را با مواد درست شده پر کنید و سر بریده شده را روی آن قرار دهید و فلفلهای پر شده را در یک قابلمه کنار هم بچینید.
- حال به سراغ درست کردن سس دلمه بروید، برای سس دلمه رب را در کمی روغن سرخ کنید و کمی فلفل و یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یک سس یکدست حاصل شود.
- سپس آن را در قابلمه حاوی دلمه بریزید و روی حرارت کم بگذارید تا دلمهها بپزند.
پس از یک ساعت دلمه فلفل دلمه ای شما آماده است ...نوش جان ...
۵. طرز تهیه دلمه فلفل دلمهای و بادمجان
مواد لازم | |
برنج | ۱۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
لپه | ۱۰۰ گرم |
بادمجان دلمهای | ۴ عدد |
فلفل دلمهای | ۴ عدد |
سبزی دلمه (ترخون، مرزه، نعنا، شوید) | ۲۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
آب گوجه فرنگی | ۱/۲ لیتر |
سیر | ۲ حبه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ۲ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل و روغن مایع | به مقدار لازم |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۲ ساعت
دستور پخت
- ابتدا برنج را بشویید و آن را آبکش کنید تا نیم پز و تقریبا نرم شود.
- لپه را از شب قبل خیس کرده و کامل بپزید.
- سر بادمجانها و سر فلفلها را ببرید و داخل آنها را خالی کنید. (مراقب باشید تا به بدنه آنها آسیب نزنید)
- پیاز را نگینی و سیر را ساطوری کنید و در روغن کمی سرخ کنید تا طلایی شوند.
- سپس گوشت چرخکرده را اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهند.
- نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.
- رب را نیز اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به رب آغشته شوند.
- سبزی دلمه را ساطوری کنید و کمی تفت دهید.
- سپس سبزی دلمه، برنج و لپه پخته شده را اضافه کنید.
- زعفران دم شده را اضافه کنید. مواد را با هم مخلوط کنید و در تابه را بگذارید تا با حرارت کم کمی بپزند.
- پس از ۱۰ دقیقه حرات را خاموش کنید تا کمی سرد شوند.
- سپس بادمجانها و فلفلها را با مواد درست شده پر کنید. (کمی از سر آنها را خالی بگذارید زیا پس از پخت مواد حجیم میشوند).
- فلفل و بادمجانهای پر شده را در یک قابلمه کنار یکدیگر بچینید.
- آب گوجه فرنگی را در یک تابه بریزید و روی حرارت بگذارید تا کمی آب آن گرفته شود. سپس ۱ قاشق رب را با کمی نمک به آن اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید تا یک سس یکدست حاصل شود.
- سس به دست آمده را در قابلمه حاوی دلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا دلمهها بپزند.
- پس از یک ساعت دلمه شما آماده سرو است، آنها را در یک ظرف مناسب بچینید.
نوش جان ...
منبع:ستاره